Konus Glorija
O nama i budućnost

Preduzeće Konus Glorija d.o.o. je osnovano u Beogradu januara 1993 godine i ideja osnivača inzenjera poljoprivrede Vasilija Radovića je bila da iskustva stečena tokom visedecenijskog bavljenja rukovodjenjem povrtarske, ratarske i semenske proizvodnje u PK Beograd prenese na nove generacije proizvodjaca. Pionirski poduhvat  prelaska sa tradicionalne povrtarske proizvodnje odomaćenih sorti na savremenu proizvodnju hibrida povrća, kao i upoznavanje  proizvodjača sa vodećim svetskim hibridima, je uspeo tokom narednih par godina. Konus Glorija je postala vodeći snabdevač kvalitetnim semenom i pouzdanim hibridima prilagodjenim našim uslovima proizvodnje i navikama proizvodjača. Tradicionalno naviknuti na  holandske hibride, domaći proizvodjači su počeli da prihvataju i hibride iz ostalih zemalja. Strucnjaci i saradnici Konus Glorije su prosirivali ponudu semena povrća hibridima iz Amerike, Japana, Danske, Francuske, Španije, Tajvana, Koreje kao i tehnologijama proizvodnje iz navedenih zemalja. Da bi u potpunosti ispunili naše načelo i ideju, organizovali smo, tokom svih ovih godina, bezbrojne posete najvecim regionima povrtarske proizvodnje.


Tokom tih poseta, naši saradnici, kako proizvodjači iz Srbije tako i dobavljači i njihovi proizvodjači su razmenili mnogo korisnih informacija i ostali u kontaktima koji traju.Pouceni iskustvom iz razvijenih povrtarskih i ratarskih regiona širom planete, pokušavamo i uspevamo da prenesemo iskustva i uverimo naše kupce u neophodnost udruzivanja i orijentaciji ka poznatom kupcu i proizvodnji specifičnih proizvoda. Pionirski poduhvati kao proizvodnja besemene lubenice, limun dinje, žute lubenice, posebnih tipova dinje, paradajza i lisnatog povrća za istočna i zapadna tržišta su sada osnovni izvor prihoda za mnoge proizvodjače koji su prepoznali naše ideje.Tokom ovih godina, a blizi se 30 godina od osnivanja, uspeli smo da opstanemo i napredujemo na veoma zahtevnom i konkurentnom tržištu.U vreme medjunarodnih sankcija i mišljenju o našoj Srbiji kao zemlji nesigurnoj za poslovanje, uspevali smo da uverimo semenske kuće širom sveta u suprotno i dodjemo do najnovijih i najboljih proizvoda. Zahvaljujuci našoj agilnosti i brzini, prepoznavanju budućih prepreka i shvatanju da smo malo preduzeće , porodično orijentisano, sa shvatanjem posla i odnosa sa kupcima na potpuno suprotnom modelu od modela velikih kompanija, ostali smo na samom vrhu našeg regiona sa epitetom pouzdanog partnera. 

Budućnost

Redovni obilazak proizvodjaca i korisnika nasih proizvoda kao i podrska strucnog tima iz sedista u Beogradu je jedan od osnovnih zadataka zaposlenih u Konus Gloriji. Organizacija otvorenih dana Konus Glorija proizvoda u nasim plastenicima u Leskovcu i Ubu je prerastao u dane druzenja i razmene iskustava proizvodjaca iz regiona i nase Srbije. Hibridi koji dobiju najbolje ocene nasih proizvodjaca, tokom tih dana, mogu da budu uvrsteni u nas katalog.

 I u buducnosti cemo ostati verni nasem pocetnom entuzijazmu i zadrzati nasu poziciju na trzistu kao semenska kuca sa najvecom ponudom hibrida. Nasa pocetna pozicija iz devedesetih godina proslog veka nas obavezuje da ostanemo na vrhu, nasa vizija srpske poljoprivrede je motiv i izazov za nase dalje napredovanje i to nam je obaveza prema nasim saradnicima, kako dobavljacima tako i korisnicima nasih proizvoda.